Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (2024)

Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (1)

tweet

Reageren

01 jan 2017 17:37

Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (2)

Reisinformatie

Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (3)

Treinticket Parijs

Een dag, weekend of week naar Parijs? Dan is de Parijse metro erg prettig. Parijs heeft een uitgebreid metronetwerk, maar daarnaast ook een goed busnetwerk en een RER-netwerk (stedelijke treinen). Op deze pagina vind je de metrokaart en info over de tarieven.

Tarieven ondergrondse van Parijs

  • Een los kaartje kost 1,90 euro (2017). Geld besparen? Koop dan 10 losse kaartjes in één. Dat is 14,50 euro en vaak goedkoper dan een kaart voor onbeperkt reizen.
  • Een dag onbeperkt reizen binnen Parijs stad kost 12,85 euro met deParis Visit pas. Bij negen metroritten of meer op een dag is dit dus goedkoper dan de tien losse kaartjes in één. (Geldig in zone 1 t/m 3).

Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (4)Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (5)

Voorwaarden van Metro Parijs tickets

  • Je mag met een metrokaartje binnen 90 minuten zo vaak overstappen als je wilt. Tenminste, als je binnen het metro- of RER-systeem blijft.
  • Voor de bus en de tram geldt hetzelfde tariefsysteem. Maar stap je over van de bus of de tram op de metro of de RER? Dan heb je een nieuw kaartje nodig. Je kunt wel binnen 90 minuten wel overstappen van bus op bus, van tram op tram of van tram op bus (en vice versa).
  • Een kaartje is geldig in heel de metro van Parijs, bij de RER-lijnen alleen in de stadszone van Parijs. Voor veel dingen is dat prima, maar niet als je naarhet paleis Versailles wil of vanuit het centrum naar Disneyland Parijs (Marne la Vallee).
  • Je kunt een kaartje voor de metro ook kopen in het barrijtuig van de Thalys.
  • Een routeplanner van Parijs met al het openbaar vervoer van de Franse hoofdstad vind je hier.

Stations in Parijs zijn groot, met vele vertreksporen van treinen, diverse uitgangen en diverse metro en RER-verbindingen. Het is voor de onervaren reiziger soms best even zoeken waar je moet zijn. Plan dus voldoende overstaptijd in. Heb je haast? Zorg dan dat je vooraf al een kaartje hebt voor de metro. Die kan je dus ook kopen in de Thalys naar Parijs. Wil je weten wat je in Parijs kunt doen? Bekijk dan ons artikel: bezienswaardigheden Parijs.

Metrokaart Parijs:

0 0 stemmen

Artikel waardering

16 Reacties

Oudste

Nieuwste Meest gestemd

Inline feedbacks

Bekijk alle reacties

WJB

6 jaren geleden

Als je niets geeft om korting op toeristische attracties in Parijs, vergeet dan de Paris Visite kaartjes. Dan kun je veel beter Mobilis kaartjes kopen. Dit zijn losse dagkaartjes die EUR 7,50 kosten voor 1-2 zones en EUR 10,00 voor 1-3 zones. Je kunt dan de hele dag onbeperkt met al het OV reizen binnen de reikwijdte van je kaartje. Dit tarief wordt niet gecommuniceerd naar toeristen (zogenaamd een ticket voor inwoners van Parijs), maar is voor iedereen te koop en te gebruiken.

Jeanette

6 jaren geleden

Antwoord aan WJB

Kun je deze ook uit de automaat op het metro station halen?

Marie

6 jaren geleden

Antwoord aan WJB

Bedankt voor deze tip! Wij hebben ook de Mobilis kaartjes gekocht en dat kan gewoon via de automaat. Voor het centrum van Parijs heb je aan 2 zones genoeg, dus 7,50 voor de hele dag.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)

6 jaren geleden

Antwoord aan Marie

Mooi. Persoonlijk kies ik altijd voor de 10 ritten kaartjes.

Anoniem

2 jaren geleden

Antwoord aan WJB

Eerste keer dat ik dit hoor maar een vraagje als je gewoon in parijs één naar anders reist zoals de gekende toeristische plaatsen in dit meer dan 2 zones? Met andere woorden wat is één zone ?

Linda

2 jaren geleden

Antwoord aan WJB

Is deze Mobilis kaart nu in 2022 nog steeds te koop?
Ik ga nu pas voor de eerste keer naar Parijs zie je.

Kees Augustinus

6 jaren geleden

Vraag bij het infopunt de decouvert card. Deze is geldig voor 6 dagen en je kunt alle vervoer bunnen alle zones van de stad gebruiken. Het koste ons 55 euro voor twee personen. Heerlijk vrij gevoel en alles binnen handbereik.

m

6 jaren geleden

is een 10 rittenkaart (carnet) ook voor meerdere mensen te gelijk te gebruiken?
moet het op 1dag gebruikt worden of kan je ze ook over meerdere dagen gebruiken>

Hinke

5 jaren geleden

Antwoord aan m

jahoor dat zijn 10 losse kaartjes.als je met twee personen bent gebruik je twee kaartjes. volgende dag kun je de andere kaartjes gebruiken. Blijven gewoon geldig zolang ze niet gebruikt zijn

wilma treur

5 jaren geleden

Kun je met een elektrische rolstoel gebruik maken van de metro?

Pietje

5 jaren geleden

Er moeten echt meer plaatjes van Metro’s in, dit slaat echt nergens op

Varun

5 jaren geleden

Ik snap even het zone systeem van de ov niet. Ik verblijf binnenkort in een hotel bij Garre de Lyon. Van daar uit wil ik dus parijs gaan verkennen. Ik overweeg zo een Mobilis. maar hoe weet ik hoeveel zones ik moet hebben? (mijn plan: Montmartre, Eifel toren. Notre Dame. Louvere. Galeries Lafallete)

Vas

4 jaren geleden

Antwoord aan Varun

Het centrum van Parijs is alllemaal 1 Zone dus kan met de dagkaart van mobille. Gare de Lyon ligt in zone 1

Metrocazar

4 jaren geleden

Dit zijn erg nuttige tips over het gebruik van de Metro in Parijs. Zelf reis ik binnen Parijs meestal met de Metro.

Misschien is ons metro-navigatie-systeem voor Parijs ook wel de moeite waard.
Je hoeft er geen app voor de installeren en het laat je (ook in het Nederlands) zien hoe je het beste naar de bekende plekken in Parijs kunt reizen.
https://www.metrocazar.com/parijs/

Mirjam

4 jaren geleden

Is alles op de kaart hierboven 1 zone?

In beeld: Dit zijn de nieuwe ICE-treinen (in 30 foto’s) NS verwelkomt nieuwe ICE-treinen op de route Amsterdam – Frankfurt GVB reageert op kritisch krantenartikel: veiligheid niet in het geding NS wil van Nightjet naar Oostenrijk twee aparte treinen maken Sarah bedacht ideale boekingswebsite voor treintickets: ‘Onervaren reiziger weet niet waar hij aan toe is’
Metro Parijs: Metrokaart & Bespaar met voordelige kaartjes (2024)

FAQs

Welke metro tickets kopen Parijs? ›

Metro in Parijs

Er is één kaartje, dat je voor alle lijnen kunt gebruiken. Ze zijn per stuk te koop, maar handiger is per tien, een carnet. (In 2021 is het systeem van carnets vervangen door de zogenaamde Navigo Easy pass, een kaartje zo groot als een betaalpas.

Wat zijn de 5 zones in Parijs? ›

Parijs is verdeeld in vijf zones: zones 1-3 zijn het stadscentrum en de nabijgelegen buitenwijken, en zones 4-5 liggen verder weg, zoals Versailles en Disneyland. Je kunt metrokaartjes kopen bij de machines, waar je verschillende talen kunt kiezen, of bij de balie op alle stations.

Welke metro vermijden in Parijs? ›

Lijn 13 (Saint-Ouen-Gare Saint-Lazare-Montparnasse) is met stip de vervelendste metrolijn van Parijs, deze metro is berucht: altijd bomvol en lastig in te komen (vooral vanaf Saint-Ouen richting het centrum), dus vermijden als je kunt.

Hoeveel kost een carnet metro Parijs? ›

De prijs van een metrokaartje of in Parijs is afhankelijk van het soort ticket en de gekozen zones. T+ticket: een enkele reis met een los T+ticket kost € 2,15 (tarief 2023). Koop je een carnet van 10 losse kaartjes, dan betaal je € 17,35. In dat geval kost een los kaartje dus € 1,74.

Wat kost een OV dagkaart Parijs? ›

Wat kost een dagkaart voor het openbaar vervoer? Een dagkaart noemen ze in Parijs een 'Mobilis-pas'. Deze kaart is voordelig als je meer dan 5 keer op een dag met de metro reist. Je kunt hem voor zone 1-2 kopen voor €8,45, voor zone 1-3 voor €11,30, voor zone 1-4 voor €14 en voor zone 1-5 voor €20,10.

Kun je losse kaartjes kopen voor de metro? ›

Voor het reizen met de bus, tram en metro kun je ook losse kaartjes kopen. Het kopen van een los kaartje kan uitmaken in de prijs van je reis. In de meeste gevallen ben je duurder uit in vergelijk met het reizen op saldo op een OV-chipkaart.

Welke buurten moet je vermijden in Parijs? ›

Ook volgende buurten in Parijs zijn niet echt veilig en te vermijden: de buurt rond Quartier Barbès, Château Rouge, Château d'eau, Saint-Denis, Le bois de Boulogne, Le boulevard de Clichy, de Chinese wijk en La porte de Clignancourt.

Welke metro gaat naar de Eiffeltoren? ›

Reis met Lijn C van het Parijse RER spoorwegnet. Je kunt uitstappen bij het station Champ de Mars. Vanaf hier is het 7 minuten lopen naar de Eiffeltoren. Je kunt de Eiffeltoren bereiken met de bussen 82, 42, 87 en 69.

Welke tijden Parijs vermijden? ›

Het doordeweekse spitsuur kan heftig zijn in Parijs en daarom is het slim om de periferie 's morgens tussen 7.00 en 10.00 uur en 's avonds van 15.30 tot 21.00 uur te vermijden. In de zomervakantie en vooral op zwarte zaterdagen kun je de hoofdstad het beste van 9.00 tot 15.00 uur proberen te ontlopen.

Hoe lang is een metro ticket geldig in Parijs? ›

Een los metrokaartje kost ongeveer 2,10 euro en is 90 minuten geldig. Bent u van plan om meerdere keren per dag de metro in Parijs te gebruiken? Dan is het voordelig om voor een dagkaartje: Mobilis te kiezen. Met een dagkaartje kunt u de hele dag onbeperkt door Parijs reizen.

Wat kost een 10 rittenkaart? ›

Prijs: € 17
Waar kopen?Soort ticket?Tot wanneer geldig?
App of websiteDigitaal1 jaar geldig
Lijnwinkel of automaatOp kaart3 jaar geldig
In heel wat handelszakenOp kaart3 jaar geldig

Wat is een Navigo Easy Pass? ›

De Navigo Easy is verkrijgbaar bij elk loket op de metrostations. Het is een anonieme kaart waar geen foto voor nodig is en die je direct kunt opladen en gebruiken. De aanschafprijs is € 2,00.

Wat is het verschil tussen RER en metro? ›

RER is het netwerk van expresstreinen dat Parijs verbindt met de voorsteden. Binnen de stadsgrenzen van Parijs fungeert de RER als een metro, met het verschil dat de afstanden tussen de stations groter zijn en de tunnels van de RER dieper liggen.

Wat is de beste app voor metro Parijs? ›

Gratis is de goede app van de RATP voor toeristen in Parijs: Next Stop Paris, ook in het Nederlands beschikbaar. Geschikt voor iOS en Android. Op de routeplanner van de RATP kun je alvast uitzoeken welke metro je moet nemen.

Welke metro naar Sacre Coeur? ›

Hoe komt u bij Sacré-Coeur? De metro is een handige en vlotte manier om Sacré-Coeur te bezoeken. De witte basiliek is te bereiken via Metrolijn 2 – Halte Anvers. Bij Sacré-Coeur bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs.

Welke metrolijn naar Eiffeltoren? ›

Reis met Lijn C van het Parijse RER spoorwegnet. Je kunt uitstappen bij het station Champ de Mars. Vanaf hier is het 7 minuten lopen naar de Eiffeltoren. Je kunt de Eiffeltoren bereiken met de bussen 82, 42, 87 en 69.

References

Top Articles
Guyana launches tender for three solar photovoltaic plants with battery storage
Green Bay Packers' ownership unique among professional sports organizations
Houses For Sale 180 000
San Fernando Craigslist Pets
Review: Chained Echoes (Switch) - One Of The Very Best RPGs Of The Year
Csl Plasma Birthday Bonus
Craislist Vt
Franklin City School District - Ohio
Levidia 2019
Xfinity Store By Comcast Branded Partner Fort Gratiot Township Photos
The Four Fours Puzzle: To Infinity and Beyond!
Five Guys Calorie Calculator
2406982423
Kohls Locations Long Island
Sheetz Unlimited Drinks Ending
PoE Reave Build 3.25 - Path of Exile: Settlers of Kalguur
Thermal Pants Mens Walmart
Aspenx2 Newburyport
360 Training Food Handlers Final Exam Answers 2022
2024 Chevrolet Traverse First Drive Review: Zaddy Looks, Dad-Bod Strength, Sugar Daddy Amenities
Pioneer Justice Court Case Lookup
Pella Culver's Flavor Of The Day
Roomba I3 Sealing Problem With Clean Base
Proctor Funeral Home Obituaries Beaumont Texas
Antonio Brown Football Reference
Pokemon TCG: Best Japanese Card Sets
neither of the twins was arrested,传说中的800句记7000词
Food Handlers Card Yakima Wa
Slim Thug’s Wealth and Wellness: A Journey Beyond Music
Guide for The Big Con
Sdsu Office Of Financial Aid
Obituaries Cincinnati Enquirer
Wells Fargo Arena Des Moines Seating Chart Virtual View
Craigslist For Port Huron Michigan
Donald Vacanti Obituary
Expend4bles | Rotten Tomatoes
Puppies For Sale in Netherlands (98) | Petzlover
Kenji Lentil Soup
Detroit Lions Den Forum
Dinar Guru Recaps Updates
Press-Citizen Obituaries
Inter Miami Vs Fc Dallas Total Sportek
Wbap Iheart
Currently Confined Coles County
Hexanaut.io – Jouez en ligne sur Coolmath Games
Craigs List Williamsport
Yoshidakins
Ukg Dimensions Urmc
Why Did Anthony Domol Leave Fox 17
Buhsd Studentvue
Exceptions to the 5-year term for naturalisation in the Netherlands
Priority Pass: How to Invite as Many Guests as Possible to Airport Lounges?
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6012

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.