Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (2024)

(advertentie)

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (1)

(advertentie)

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (2)

DOKTER GROENLees ook:

Nieuw plan: Runtz x Layer Cake gaat deze week om!Runtz x Layer Cake ruikt héérlijk, maar (nog) niet naar knoflookRuntz x Layer Cake: Dokter Groen focust op trichomen

(advertentie)

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (3)

DOKTER GROEN 10 mei 2023

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (4)

Na 11 weken en 5 dagen ging de prachtige Runtz x Layer Cake plant van Dokter Groen eraan. Hoewel… de plant leeft nog steeds, en gaat misschien zelfs een tweede leven tegemoet. Wat trouwens ook een nieuw leven tegemoet gaat zijn vijf buitenwietplantjes en de paddo’s en paddenstoelen die onze kweekdokter ook kweekt, kijk maar.

De toprot die ik vorige week ontdekte kwam denk ik toch vooral door de gefascieerde top. Ik denk dat zo’n mutatie toch niet helemaal gezond is, en dat zo’n top ook eerder aan een schimmel ten prooi valt. De calyxen groeien in zo’n top ook wel heel erg dicht op elkaar, wat natuurlijk ook niet helpt. Ik vertel dit allemaal omdat ik de rest van mijn wiet de afgelopen week nog rustig heb kunnen spoelen, zonder tekens van toprot of schimmels te zien.

Afgelopen maandag heb ik de plant echter toch maar geoogst. Alle toppen waren er namelijk gewoon klaar voor, en ook de lager groeiende buds waren deze keer goed ontwikkeld. Ik denk dat het knippen van het gros van de schutbladeren daar ook wat aan bijgedragen heeft. Ik knipte de bladeren om de luchtvochtigheid te verlagen, nadat ik de rotte top had verwijderd. Maar het heeft voor de ontwikkeling van de lager groeiende toppen ook goed uitgepakt.

Voor het oogsten heb ik nog een korte fotoshoot gehouden. Deze keer met de 170 Watt G-Bars LED uitgeschakeld, omdat ik ’s middags oogstte toen de lamp al een paar uur uit stond.

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (5) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (6) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (7)

Beste moment om te oogsten

De meningen verschillen trouwens best wel over wat nu het beste moment is om te oogsten. Sommigen zeggen dat je het beste na een lichte periode kunt oogsten, omdat de plant dan tot het laatste moment cannabinoïden en terpenen produceert. Anderen stellen dat je beter aan het einde van een donkere periode kunt oogsten, omdat er dan minder terpenen verdampt zijn door de warmte van het licht.

Ik heb zogezegd dus een paar uur nadat de lamp uitging, geoogst. Daar heb ik ook over nagedacht, want in het donker gaat de ontwikkeling van wietplanten nog een paar uur door. Dit doen ze met de reserves die ze tijdens de dag opgeslagen hebben door fotosynthese. Op deze manier heb ik dus én minder verdamping van terpenen, én blijft de plant ze tot het laatste moment toe produceren. Je moet hier echter ook weer niet te veel belang aan hechten, want eerlijk gezegd heb ik nooit echt een verschil gemerkt door het oogstmoment.

Van het oogsten zelf heb ik niet veel foto’s gemaakt. Geloof me dus maar als ik zeg dat ik de takken gewoon één voor één heb afgeknipt, van de laatste schutbladeren heb verlost. En toen ondersteboven in mijn droogtent heb gehangen.

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (10) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (11) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (12) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (13)Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (14)

Nieuwe ronde?

Aan het onderste deel van de plant heb ik deze keer echter wel nog een paar topjes en wat blaadjes laten zitten. Daarna heb ik de Runtz x Layer Cake laten staan, het licht weer verlaagd, naar 40% gedimd en op 18/6 gezet. Ik weet nog niet zeker of ik hem echt opnieuw laat groeien en bloeien maar ik wil eens kijken hoe snel ik deze plant kan laten reveggen.

We zien wel wat het wordt maar ik zou het helemaal niet erg vinden om deze nog eens te kweken. De geur is fantastisch en de planten bulken van de trichomen. De takken waren ook erg zwaar allemaal dus ik verwacht eigenlijk ook een uitstekend oogstgewicht.

Wat ik zeker wél ga laten groeien en bloeien, dat zijn de vijf zaadjes van de CNNBS Buitenwiet Test. In de zomer wordt het bij mij toch te heet om echt lekker binnen te kweken. Ik ga dus lekker buiten aan de gang met de Strawnana Gum, Jack Hulkberry, #25 Dynamite, Dynamite Kiks en Double Bubble van CNNBS en SeedStockers.

In mijn tuin heb ik alleen ’s middags een paar uur zon, dus het zullen geen monsterplanten worden. Door ze dit jaar te verduisteren hoop ik er toch wat mooie buitenwiet aan over te houden. Ik heb de zaden vanmorgen alvast in een koffiefilter gedaan om ze te laten ontkiemen.

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (15) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (16) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (17)

Paddenstoelen kweken

Wat ik verder ook nog aan het kweken ben, zijn magische paddo’s en eetbare paddenstoelen. Niet met een kant en klaar kweeksetje maar door zelf mycelium op een graansoort te kweken, en dan over te zetten naar een substraat zodat er paddenstoelen komen. Ik heb er een mooi kastje voor gebouwd en er groeit nu broed van verschillende soorten paddestoelen. Het kastje is geautomatiseerd met een goedkope luchtvochtigheid-controller en een warmtematje.

Van een bakje oesterzwammen uit de supermarkt heb ik als het ware stekken genomen (ja, dat kan ook met paddenstoelen). De mycelium daarvan groeit nu op twee zakken mais, en zal ik later in emmers op stro laten groeien. Van de oogst uit een paddo kweeksetje heb ik ook Cubensis-mycelium groeien, waarvan ik over ongeveer een maandje de eerste oogst verwacht. En tot slot kweek ik broed van de gezonde Lion’s Mane paddenstoel op een zak met gesteriliseerde gierst. Deze gaat later ook in een emmer maar groeit dan op houtpellets die je kunt kopen als brandstof voor speciale kachels daarvoor.

Als ik wat meer ervaring met paddo’s en paddenstoelen heb, wil ik daarover ook verslagen gaan schrijven. Paddenstoelen kweken is namelijk ook heel interessant, en levert je gemakkelijk je eigen paddo’s en eetbare paddenstoelen op. Het leuke is ook dat je elke verse paddenstoel kunt klonen en zelfs gedroogde paddenstoelen gemakkelijk via de sporen kunt vermeerderen.

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (18) Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (19)

Volgende week zal mijn oogst denk ik nog niet droog genoeg zijn maar ik verwacht wel dat de zaadjes dan in de aarde zitten. Misschien maak ik dan ook nog wat foto’s van mijn paddo-avontuur om de boel een beetje op te leuken. Tot dan!

Dokter Groen

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (20)Over DOKTER GROEN

Dr. Groen is een echte cannabisgenieter in hart en longen en een gepassioneerde liefhebber van thuisteelt. Met veel plezier kweekt hij allerlei wietsoorten in zijn – door CNNBS en G-Tools samen ontworpen – kweekkasten (voor 1 tot 5 planten). Eerder deed hij als de buitenwiet correspondent verslag van zijn buitenwiet op CNNBS, kortom een helder schrijvende cannabis connaisseur met tien jaar ervaring deelt zijn kennis met onze lezers!

(advertentie)

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (21)

Meer DOKTER GROEN

  • Dokter Groen pot buitenwiet testplantjes op22 mei 2024 - Dr. Groen vertelt waarom Purple Berry Muffinz erg lekker is, en opent zijn buitenwietseizoen met het kiemen en oppotten van zijn wietzaadjes.
  • Dokter Groen oogst Purple Berry Muffinz01 mei 2024 - Na 13 weken oogst Dokter Groen zijn Purple Berry Muffinz: een compacte wietplant met intens gekleurde dikke toppen en een goede opbrengst.
  • Purple Berry Muffinz spoelen met Dokter Groen24 april 2024 - Purple Berry Muffinz is uitgebloeid en doet het in haar laatste dagen op water alleen. Zo 'spoelt' het chlorofyl weg en blijft heerlijke wiet over.
  • Purple Berry Muffinz krijgt haar laatste avondmaal17 april 2024 - Omdat Purple Berry Muffinz bijna klaar is krijgt ze haar laatste avondmaal. Daar mag ze nog een weekje van genieten tot ze gespoeld wordt.
  • Trichomen kijken met Purple Berry Muffinz en Dokter Groen10 april 2024 - Purple Berry Muffinz bloeit nu vijf weken in de Dokter Groen Special. De kweekdokter zoomt in op de trichomen om te kijken hoe ver ze nu al is.
  • Dokter Groen feliciteert de Duitsers en kweekt zwarte wiet03 april 2024 - Dokter Groen feliciteert de Duitsers met hun Teil-Legalisierung en legt uit waarom Nederlandse thuiskwekers volgens hem niet jaloers hoeven te zijn.
  • Bloeiweek #3: Purple Berry Muffinz wordt dikker27 maart 2024 - De derde week van de zichtbare bloeifase zit erop voor Purple Berry Muffinz. De toppen groeien goed maar de plant heeft nog wel wat kleine roestplekjes.
  • Een stabiele bloeiweek #2 …én paarse toppen20 maart 2024 - Purple Berry Muffinz maakte voor het eerst een hele pH-stabiele week door. De toppen ontwikkelen voorspoedig en worden prachtig paars!
  • Je gelooft het niet… Purple Berry Muffinz bloeit!06 maart 2024 - Ondanks alle pH-problematiek is Purple Berry Muffinz heel mooi geworden en staat ze vrolijk te bloeien. Dat mag ook weleens gezegd worden.
  • Dokter Groen is helemaal klaar met alle pH-dalingen28 februari 2024 - Dokter Groen blijft met pH-dalingen worstelen. Na vervanging van bijna het hele systeem blijft de plant hangen, en is de kweekdokter er klaar mee.
  • Dokter Groen worstelt nog steeds met pH-dalingen en roept hulp in…21 februari 2024 - Ondanks de douche met zijn hydrosysteem kampt Dokter Groen nog steeds met vermaledijde pH-dalingen, en roept hij hulp van G-Tools in.
  • Dokter Groen douchet met zijn hydrosysteem14 februari 2024 - Purple Berry Muffinz wordt geplaagd door pH-dalingen. Dokter Groen schrobt zijn hydrosysteem schoon onder de douche om het plantje te redden.
  • Yes, Purple Berry Muffinz heeft hagelwitte hydrowortels!31 januari 2024 - De Purple Berry Muffinz van de kweekdokter heeft hagelnieuwe én hagelwitte waterwortels maar liet haar blaadjes vanmorgen wel een beetje hangen...
  • Dokter Groen heeft eindelijk weer een wietplant24 januari 2024 - Het Purple Berry Muffinz zaadje is uitgekomen dus Dokter Groen heeft eindelijk weer een wietplantje in zijn Dokter Groen Special staan.
  • Dokter Groen gaat een rondje Purple Berry Muffinz doen17 januari 2024 - Dokter Groen is een nieuwe ronde begonnen met Purple Berry Muffinz van Sensi Seeds. In dit verslag vertelt hij hoe hij het zaadje laat kiemen.
  • Het is over 😝 Dokter Groen killt Runtz x Layer Cake13 december 2023 - Na drie groeifases en drie bloeifases komt er dan toch een einde aan de langst levende wietplant van Dokter Groen. R.I.P. Runtz x Layer Cake...
  • Geeft Runtz x Layer Cake het dan toch op?06 december 2023 - Na de derde oogst staat Runtz x Layer Cake er niet heel goed meer voor. Dokter Groen geeft haar nog één week om bij te trekken...
  • Runtz x Layer Cake groeit weer(!) en wordt bijgeknipt22 november 2023 - Het gaat razendsnel want 9 dagen na haar oogst staat Runtz x Layer Cake alweer te groeien. Zo hard zelfs dan Dokter Groen haar nu alweer terugsnoeit.
  • Dokter Groen oogst nog eens Runtz x Layer Cake08 november 2023 - Oogst 3.2 van Runtz x Layer Cake. Dokter Groen rekent ook uit wat efficiënter is: doorgaan met reveggen of een nieuw wietzaadje ontkiemen?
  • Oogst 3.2 is onderweg … maar eerst nog even drogen01 november 2023 - In delen oogsten lijkt vruchten af te werpen voor Dokter Groen; het tweede deel van Runtz x Layer Cake is deze week rijper en zwaarder geworden.

Meer DOKTER GROEN lezen?

Nieuw leven, paddo's & de oogst van Runtz x Layer Cake - CNNBS.nl (2024)

FAQs

What does runtz x layer cake taste like? ›

Runtz x Layer Cake, Barney's Farm's strain of the year

The green and purple buds of Runtz have an exuberant resin production and a terpene profile that is as complex as it is sweet, with earthy touches and sour, spicy notes of pine.

What strain is runtz Cake? ›

Runtz Cake is a hybrid weed strain made by crossing Wedding Cake with White Runtz. The effects of Runtz Cake are more calming than energizing.

Which runtz is the strongest? ›

If you're looking for the most potent Runtz strain to blow your top off, go for these ones: Coochie Runtz – 29% THC. Runtz Muffin – 29% THC. Greasy Runtz – 28% THC.

How much does a runtz x layer cake yield? ›

Outdoors in ideal conditions RUNTZ X LAYER CAKE™ reaches heights of 2m metres producing up to 2.5kg per plant.

Is runtz more sativa or indica? ›

Runtz weed is an evenly balanced hybrid strain, which means it's both a Sativa and an Indica strain, with around 50% of each. As mentioned above, this means it can give you a good balance between a head high and a body high (relaxation and mental sharpness).

Why is Runtz strain so popular? ›

Runtz Weed Strain Is a Perfect Hybrid

It's known for its relaxing effects and sweet, dessert-like flavour. Zkittlez, on the other hand, is an indica-dominant hybrid bred from Grape Ape and Grapefruit. It's loved for its fruity taste and a balance of relaxing and uplifting effects.

Is runtz strain good for pain? ›

Yes, cannabis enthusiasts generally agree that the Black Runtz strain provides some very potent effects. Featuring a THC count between 20 and 30%, this strain is known for its strong sedative properties that can benefit those seeking relief from ongoing pain.

What is layer cake strain good for? ›

Its high THC content, often exceeding 25%, alongside its effects, has garnered attention. Users describe experiencing a deep physical relaxation and a joyful, euphoric mental state. What sets Layer Cake apart is its ability to deliver these potent effects without leading to an overwhelming sense of lethargy.

What does runtz taste like? ›

The flavor of Runtz weed is one of its most defining features. This strain has a sweet aroma and fruity taste that is reminiscent of candy. While the super delicious fruity flavor is where the sweetness comes from, it also has hints of diesel.

What does gelatti x Cake taste like? ›

This special cultivar has a smooth frosted cake and sweet berry flavor and a tropical fruit, citrus and lavender aroma.

Are runtz edibles strong? ›

Runtz gummies' strength can range from moderate to extremely high; some versions have more than 20 to 30 milligrams of THC per gummy. To successfully control your dose, you must be aware of the THC level of the substance you're ingesting.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6433

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.