Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (2024)

Topstories

  • Op 6 juni kun jij legalisering van cannabis een handje helpen
  • Bruine voorbloei haartjes maar nog geen toppen?
  • Willie knipt en weegt Big Yeti en Sneeze
  • 5 trainingstechnieken voor wietplanten buiten
  • Dr. Kawashima voert zebravissen paddo’s om psychedelica te bestuderen
  • Zengrower rookt, weegt en plet zijn HighCloudz tot rosin

(advertentie)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (1)

(advertentie)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (2)

DOKTER GROENLees ook:

Sneeze wegen en Runtz x Layer Cake kwekenAlle mooie oogsten uit de Dokter Groen Special

(advertentie)

DOKTER GROEN 01 maart 2023

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (4)

Omdat zijn planten steeds zo groot werden had Dokter Groen zich voorgenomen om deze keer eerder naar het 12/12 lichtschema te schakelen. Maar nu Runtz x Layer Cake twee weken oud is en haar eerste 5-vingerige blaadjes krijgt, twijfelt hij toch weer of het niet te vroeg is daarvoor. Wat denk jij?

Vorige week ging mijn verslag vooral over het knippen en het wegen van mijn Sneeze. Ik heb er al heerlijk van genoten de afgelopen dagen. Het moet eigenlijk nog een paar weken curen maar het smaakt me nu al weer fantastisch.

Runtz x Layer Cake

Ondertussen groeide de kleine Runtz x Layer Cake ook langzaam op, onder het licht van de 170 Watt G-Bars die ik afgelopen week nog op 40% gedimd had. Ik was even bang dat er iets met de worteltjes aan de hand was maar het plantje groeide toch mooi door. Vandaar dat ik de G-Bars LED vanmorgen op 80% heb gezet. Ik zal wel even goed in de gaten houden of dat goed gaat, omdat de luchtvochtigheid in de kast nu nog erg laag is. Als de plant wat meer bladeren heeft en wat meer vocht verdampt loopt dat vanzelf op.

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (5) Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (6)

Voeding, EC en pH-waarde

Runtz x Layer Cake begon deze week met voedingswater met een EC-waarde van 1,8 en een pH-waarde van 7 ongeveer. Ik heb haar de afgelopen week rustig alleen gelaten, en vanmorgen de waardes nog even gemeten. De EC-waarde was nog steeds hetzelfde, wat logisch is omdat het plantje nog erg klein is en dus maar weinig voeding verbruikt.De pH-waarde was echter wel gedaald, en wel naar 5,5. Allemaal binnen de marges wat mij betreft en door het schommelen kan de plant alle mineralen juist goed opnemen.

Na het meten van de waardes heb ik een liter of vijf aan voedingswater uit het systeem afgetapt, en ongeveer 8 liter vers kraanwater toegevoegd. Vervolgens heb ik voor vijf liter voeding toegevoegd, en wel volgens de growing formule van de Terra Aquatica Tripart voeding. Vorige week was dat nog de pregrow formule maar nu de zaailing een echt plantje geworden is, zit ze wat mij betreft in de groeifase.

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (7) Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (8) Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (9)Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (10)

To flower or not to flower?

Omdat mijn wietplanten de laatste rondes steeds zo hoog worden, had ik bedacht dat ik deze keer een paar weken eerder naar het 12/12 lichtschema zou overschakelen. Als ik nu nog drie weken wacht met de omschakeling dan is dat weer hetzelfde moment als gewoonlijk. Aan de andere kant vind ik het plantje nu nog erg klein om al op 12/12 te zetten.

In theorie is het wel zo dat een wietplant die nog te jong is, ook met het 12/12 lichtschema pas gaat bloeien als ze volwassen is. Wat dat betreft kan ik het dus wel doen. Ik hoop alleen maar dat de plant dan nog wel wat meer wortels en bladeren gaat aanmaken, en nog wat strekt voordat ze aan haar bloeifase begint. Plus ik moet de plant ook nog een keer toppen.

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (11)

Ik denk dat ik haar daarom maar volgende week op 12/12 ga zetten in plaats van nu al. Mocht ik ondertussen ineens besluiten om dat toch eerder te doen, dan hoor je dat volgende week van me. Tot dan!

Dokter Groen

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (12)Over DOKTER GROEN

Dr. Groen is een echte cannabisgenieter in hart en longen en een gepassioneerde liefhebber van thuisteelt. Met veel plezier kweekt hij allerlei wietsoorten in zijn – door CNNBS en G-Tools samen ontworpen – kweekkasten (voor 1 tot 5 planten). Eerder deed hij als de buitenwiet correspondent verslag van zijn buitenwiet op CNNBS, kortom een helder schrijvende cannabis connaisseur met tien jaar ervaring deelt zijn kennis met onze lezers!

(advertentie)

Meer DOKTER GROEN

  • Dokter Groen pot buitenwiet testplantjes op22 mei 2024 - Dr. Groen vertelt waarom Purple Berry Muffinz erg lekker is, en opent zijn buitenwietseizoen met het kiemen en oppotten van zijn wietzaadjes.
  • Dokter Groen oogst Purple Berry Muffinz01 mei 2024 - Na 13 weken oogst Dokter Groen zijn Purple Berry Muffinz: een compacte wietplant met intens gekleurde dikke toppen en een goede opbrengst.
  • Purple Berry Muffinz spoelen met Dokter Groen24 april 2024 - Purple Berry Muffinz is uitgebloeid en doet het in haar laatste dagen op water alleen. Zo 'spoelt' het chlorofyl weg en blijft heerlijke wiet over.
  • Purple Berry Muffinz krijgt haar laatste avondmaal17 april 2024 - Omdat Purple Berry Muffinz bijna klaar is krijgt ze haar laatste avondmaal. Daar mag ze nog een weekje van genieten tot ze gespoeld wordt.
  • Trichomen kijken met Purple Berry Muffinz en Dokter Groen10 april 2024 - Purple Berry Muffinz bloeit nu vijf weken in de Dokter Groen Special. De kweekdokter zoomt in op de trichomen om te kijken hoe ver ze nu al is.
  • Dokter Groen feliciteert de Duitsers en kweekt zwarte wiet03 april 2024 - Dokter Groen feliciteert de Duitsers met hun Teil-Legalisierung en legt uit waarom Nederlandse thuiskwekers volgens hem niet jaloers hoeven te zijn.
  • Bloeiweek #3: Purple Berry Muffinz wordt dikker27 maart 2024 - De derde week van de zichtbare bloeifase zit erop voor Purple Berry Muffinz. De toppen groeien goed maar de plant heeft nog wel wat kleine roestplekjes.
  • Een stabiele bloeiweek #2 …én paarse toppen20 maart 2024 - Purple Berry Muffinz maakte voor het eerst een hele pH-stabiele week door. De toppen ontwikkelen voorspoedig en worden prachtig paars!
  • Je gelooft het niet… Purple Berry Muffinz bloeit!06 maart 2024 - Ondanks alle pH-problematiek is Purple Berry Muffinz heel mooi geworden en staat ze vrolijk te bloeien. Dat mag ook weleens gezegd worden.
  • Dokter Groen is helemaal klaar met alle pH-dalingen28 februari 2024 - Dokter Groen blijft met pH-dalingen worstelen. Na vervanging van bijna het hele systeem blijft de plant hangen, en is de kweekdokter er klaar mee.
  • Dokter Groen worstelt nog steeds met pH-dalingen en roept hulp in…21 februari 2024 - Ondanks de douche met zijn hydrosysteem kampt Dokter Groen nog steeds met vermaledijde pH-dalingen, en roept hij hulp van G-Tools in.
  • Dokter Groen douchet met zijn hydrosysteem14 februari 2024 - Purple Berry Muffinz wordt geplaagd door pH-dalingen. Dokter Groen schrobt zijn hydrosysteem schoon onder de douche om het plantje te redden.
  • Yes, Purple Berry Muffinz heeft hagelwitte hydrowortels!31 januari 2024 - De Purple Berry Muffinz van de kweekdokter heeft hagelnieuwe én hagelwitte waterwortels maar liet haar blaadjes vanmorgen wel een beetje hangen...
  • Dokter Groen heeft eindelijk weer een wietplant24 januari 2024 - Het Purple Berry Muffinz zaadje is uitgekomen dus Dokter Groen heeft eindelijk weer een wietplantje in zijn Dokter Groen Special staan.
  • Dokter Groen gaat een rondje Purple Berry Muffinz doen17 januari 2024 - Dokter Groen is een nieuwe ronde begonnen met Purple Berry Muffinz van Sensi Seeds. In dit verslag vertelt hij hoe hij het zaadje laat kiemen.
  • Het is over 😝 Dokter Groen killt Runtz x Layer Cake13 december 2023 - Na drie groeifases en drie bloeifases komt er dan toch een einde aan de langst levende wietplant van Dokter Groen. R.I.P. Runtz x Layer Cake...
  • Geeft Runtz x Layer Cake het dan toch op?06 december 2023 - Na de derde oogst staat Runtz x Layer Cake er niet heel goed meer voor. Dokter Groen geeft haar nog één week om bij te trekken...
  • Runtz x Layer Cake groeit weer(!) en wordt bijgeknipt22 november 2023 - Het gaat razendsnel want 9 dagen na haar oogst staat Runtz x Layer Cake alweer te groeien. Zo hard zelfs dan Dokter Groen haar nu alweer terugsnoeit.
  • Dokter Groen oogst nog eens Runtz x Layer Cake08 november 2023 - Oogst 3.2 van Runtz x Layer Cake. Dokter Groen rekent ook uit wat efficiënter is: doorgaan met reveggen of een nieuw wietzaadje ontkiemen?
  • Oogst 3.2 is onderweg … maar eerst nog even drogen01 november 2023 - In delen oogsten lijkt vruchten af te werpen voor Dokter Groen; het tweede deel van Runtz x Layer Cake is deze week rijper en zwaarder geworden.

Meer DOKTER GROEN lezen?

(advertenties)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (39)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (40)

(advertenties)

Nu trending op CNNBS

  • 1Op 6 juni kun jij legalisering van cannabis een handje helpen
  • 2Zengrower rookt, weegt en plet zijn HighCloudz tot rosin
  • 3Blue Cheese Automatic, lekker cheesy voor buiten (en binnen)
  • 4Willie knipt en weegt Big Yeti en Sneeze
  • 55 trainingstechnieken voor wietplanten buiten

(advertentie)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (48)

  • 6Wiet kweekplan van week tot week
  • 7Buiten autoflowers kweken, een uitgebreide handleiding
  • 8Bruine voorbloei haartjes maar nog geen toppen?
  • 9Beste Belgische wiet-smoes ooit van vrouw uit... Nederland
  • 10Wietplanten makkelijk voeden voor beginners

(advertentie)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (54)

Wietskeburt?!

  • Wietplanten makkelijk voeden voor beginnersCNNBS Basics
  • Dokter Groen pot buitenwiet testplantjes opDOKTER GROEN


(advertentie)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (58)

  • Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (#6)Gefjon Grow
  • Zengrower vult zijn kweekkast met HighCloudz toppen (deel #4)KWEEKVERSLAGEN
  • Handmatig hydrokweken zónder hydrosysteemKWEKEN
  • Buitenwiet test ’24 update #6: laat die zomer maar komen!BUITENWIET


(advertentie)

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (63)

  • Dé 9 bepalende factoren voor wietplantenCNNBS Basics
  • Bio Bertje knakt, knipt en weegt ’top terps’ wietBIO BERTJE
  • Gefjon’s laatste binnenkweek …vóór de zomer 😁 (deel #4)Gefjon Grow

Wat vind jij?!

Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (67)Laden ...

Watskeburt?!

  • 5 handige stoner producten die nog niet bestaanD. BERGMAN (VOC)
  • Het ontstaan en de geschiedenis van de cannabis jointNIEUWS
  • Check dit wereldrecord dan: 1.100 gram dab hotbox!ENTERTAINMENT
  • Medicinaal Cannabis Journaal 2024 • #19MEDICINALE WIET
  • Spaanse bende verpakt 4.000 kilo hasj als… chocoladerepenNIEUWS
  • Tip voor Wilders • Legale wiet levert VS $20 miljard op (in 10 jaar)NIEUWS
  • Premier Thailand: recreatieve cannabis opnieuw verbiedenNIEUWS
  • Nieuwe regering moet coffeeshopmodel verdedigen in EuropaD. BERGMAN (VOC)
  • Katholiek? Dit is wat jouw religieuze leiders van wiet vinden!NIEUWS
Runtz x Layer Cake: to flower or not to flower...? - CNNBS.nl (2024)

FAQs

What are the effects of runtz x layer cake? ›

The green and purple buds of Runtz have an exuberant resin production and a terpene profile that is as complex as it is sweet, with earthy touches and sour, spicy notes of pine. The effect is long-lasting, physically relaxing with a happy cerebral high that activates the mind while calming the body.

How long does runtz x layer cake take to flower? ›

Conclusion
GeneticsRuntz Layer Cake (Runtz x ([Wedding Cake x GMO Cookies] x [Cookies Kush x Skunk #1]))
Vegetative stage21 days (after germination)
Flowering stage65 days / 65-70 days in general
MediumBionova Bio Soilmix-Erde, 11 litre pots
pH6.4-6.7
10 more rows
Sep 29, 2023

How much does a runtz x layer cake yield? ›

Outdoors in ideal conditions RUNTZ X LAYER CAKE™ reaches heights of 2m metres producing up to 2.5kg per plant.

How long does runtz strain take to flower? ›

The Runtz strain can be grown indoors or outdoors, but it prefers a warm and humid climate. The plant's typical flowering time is about 8 weeks and can yield 16 ounces per plant. Expert growers have reported yields as high as 18 ounces per plant.

What strain of runtz is the strongest? ›

What is the Strongest Runtz Strain?
  • Strawberry Runtz – 32% THC.
  • Coochie Runtz – 29% THC.
  • Runtz Muffin – 29% THC.
  • Greasy Runtz – 28% THC.
  • Gruntz – 27% THC.
Dec 30, 2023

What is Layer Cake strain good for? ›

Medical marijuana patients often choose Layer Cake when dealing with symptoms associated with anxiety, depression, and stress. Bred by Swamp Boys Seeds, Layer Cake features flavors like vanilla, pungent, and skunk. The dominant terpene of this strain is myrcene.

How long does it take for a Cake to get you high? ›

This is because compared to smoking, where cannabis is absorbed quickly into the bloodstream and distributed rapidly in the brain, edibles first need to enter the digestive system. One study indicates that oral ingestion of THC requires 30–90 minutes for effects to begin. These effects reach their peak after 2–3 hours.

Is runtz worth it? ›

Because of the rising popularity of this cannabis strain, it's no surprise Runtz was named Leafly Strain of the Year in 2020. Runtz is celebrated for its creamy smoke that is smooth and welcoming. This strain of weed produces euphoric highs and uplifting effects that are known to be long-lasting.

How long does runtz strain take to bud? ›

Growing Runtz requires skill, with an average flowering period of 8–9 weeks and yields ranging between 450–500g/m² under optimal conditions.

Is runtz more sativa or indica? ›

Genetic Lineage of Runtz

Runtz is a hybrid strain that is a result of crossing the parent strains Zkittlez and Gelato. Zkittlez, known for its indica-dominant traits, provides relaxing and calming effects. Gelato, on the other hand, leans more towards the sativa side, offering uplifting and euphoric sensations.

What strain is Runtz x Lava Cake? ›

Product details. This heavy indica is a cross of Grape Pie and Thin Mint Cookies strains. It is known to relax your mind and body. This flower is beautiful with its light green color with bright orange hairs that are coated in frosty white crystals.

What is runtz strain of the year? ›

Runtz took the cannabis market by storm back in 2017, quickly ascending through the point-of-sale ranks and becoming Leafly's Strain of the Year in 2020. Even now, as we close the book on 2023, Runtz remains as popular as ever.

What strain takes the longest to flower? ›

Indica vs. Sativa: Indica-dominant strains generally have shorter flowering times compared to sativa-dominant strains. Indicas typically complete their flowering cycle within 7 to 9 weeks, while sativas may require 10 to 14 weeks or even longer to finish flowering.

Does Indica or sativa flower faster? ›

Plant properties

Indica plants are shorter and stockier than sativa plants with bushy greenery and broad, dark green leaves. Indicas grow faster than sativa plants, and also produce more flowers (buds).

What temperature do runtz grow in? ›

Growing Conditions

Temperature and Humidity: White Runtz prefers a temperature range of 70-80°F (21-27°C) during the day and slightly cooler temperatures at night. It also thrives in a humidity range of 40-50% during the vegetative stage and around 30-40% during the flowering stage.

What are the effects of runtz vape? ›

Runtz strain is a hybrid cannabis cultivar that is known for its bright-colored buds, typically violet or lime green, that melt away stress, uplift your mood and contribute to your creativity. It contains terpenes such as Limonene, Myrcene and Pinene that give it a fruity, candy flavor with happy and relaxed effects.

What are the health benefits of runtz strain? ›

Runtz has been described as having uplifting, energetic effects. This could make Runtz potentially very useful for managing stress, anxiety, and depression. Another incredible feature of this popular strain (cultivar) is its bright-colored buds, typically violet or lime green.

What is the effect of the cake mix strain? ›

Cake Mix is a hybrid weed strain made from a genetic cross between Wedding Cake and London Poundcake. Cake Mix is 24% THC, making this strain an ideal choice for experienced cannabis consumers. Leafly customers tell us Cake Mix effects include feeling tingly, happy, and talkative.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6435

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.